,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σήμερα, που τα προβλήματα επιβίωσης αγγίζουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας, που η καθημερινότητα των εργαζομένων και της νεολαίας, χαρακτηρίζεται από μισθούς και συντάξεις πείνας, που εν μέσω πληθωρισμού, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, δεν επαρκούν για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, όπως η θέρμανση, που αντί να στηριχθεί ο κόσμος της δουλειάς, επιδοτούνται – από την τσέπη του λαού – οι ολιγάρχες της ενέργειας. Σήμερα που ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιλογή όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ, στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εντείνουν τις κυρώσεις και το εμπάργκο απέναντι στη Ρωσία, διακυβεύουν την επάρκεια σε ενεργειακό, ακόμα και διατροφικό επίπεδο. Σήμερα που επιχειρούν να σβήσουν από το χάρτη κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, να αμφισβητήσουν ακόμα και το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία. Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις για άμεση βελτίωση των όρων ζωής μας, όπως επιτρέπει και έχει ανάγκη η εποχή μας.

Την ίδια στιγμή που η πολιτική της φτωχοποίησης, της λιτότητας και των επιδοτήσεων ελεημοσύνης συνεχίζεται και βαθαίνει, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει παράλληλα τον αυταρχισμό και την καταστολή. Ενορχηστρώνει την προσπάθεια συγκάλυψης της τεράστιας υπόθεσης των υποκλοπών, χτυπάει το δικαίωμα στη διαδήλωση, βάζει στο στόχαστρο τη νεολαία, αλλά και όλους όσους αγωνίζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την προώθηση των αντιλαϊκών της πολιτικών, ενώ είναι εμφανές ότι σύσσωμα τα αστικά κόμματα, παρά τις διαφορετικές

αποχρώσεις σε σημεία, επιχειρούν για άλλη μια φορά να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες της λαϊκής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων και του λαού για να τεθεί ανάχωμα στη συντονισμένη επίθεση του αντιπάλου, δημιουργώντας ρήγματα και ανοίγοντας δρόμους για την απόσπαση κατακτήσεων για :

– Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τους δείκτες του πληθωρισμού

– Υπεράσπιση του 8ώρου στην κατεύθυνση μείωσης του χρόνου εργασίας,

– Κατάργηση του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη

– Πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης

– Αντίσταση στους πλειστηριασμούς και υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας

– Υπεράσπιση του συνδικαλισμού και της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

– Αυτόματη Τιμαριθμική αναπροσαρμογή Μισθών και συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της διαπραγμάτευσης και κατοχύρωσης των ΣΣΕ.

– Πάγωμα στις αυξήσεις των ενοικίων

– Εθνικοποίηση/Κρατικοποίηση της ΔΕΗ και όλου του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας

 

Η 9η Νοέμβρη, χρειάζεται να γίνει μέρα που θα δοθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, επιφυλάσσουν για την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας εδώ και χρόνια διαπιστευτήρια στην εργοδοσία, πιέστηκαν για να προκηρύξουν την απεργία αυτή, χωρίς όμως να θέτουν πλαίσιο ανάδειξης των εργατικών και λαϊκών αναγκών και χωρίς σχέδιο αντίστασης και νίκης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η απεργία στις 9/11 δεν πρέπει να είναι μία από τα ίδια, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τις αποφάσεις και τα σωματεία τους, χρειάζεται να στείλουν το μήνυμα, ότι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, με οργάνωση και αγώνα μπορεί να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική. . Σήμερα χ είναι ανάγκη η ανεξάρτητη δράση των ίδιων των εργαζομένων, στη βάση των αναγκών και των διεκδικήσεών τους. Αλλά και η συγκέντρωση δυνάμεων και η ενότητα στη δράση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς . Να χτυπήσουν όλα τα σφυριά μαζί ενάντια στην πολιτική που διαλύει τη ζωή και την προοπτική του λαού και της νεολαίας. Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια αντίστασης των λαών απέναντι στην πολιτική που φορτώνει το κόστος τριών κρίσεων στις πλάτες τους. Η ακρίβεια και η λιτότητα δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε παροδική μπόρα. Αν δεν αντισταθούν οι λαοί θα μείνουν για χρόνια και θα συνεχίσουν να ροκανίζουν μισθούς και συντάξεις. Ακόμα και σε χώρες που έχουμε να δούμε δεκαετίες μαχητικούς εργατικούς αγώνες οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν τα αδιέξοδα και περνούν στην αντεπίθεση με μαζικές αποφάσεις των συνδικάτων τους συχνά από τη βάση.

9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ