,

Διακήρυξη Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης

Είναι κάποιες εποχές που η ιστορία τρομάζοντας με τα τέρατα τα οποία δημιούργησε κάνει πίσω, σα να στέκεται για να μπορέσει να ανασάνει και να δει τι έχει πράξει.
Είναι οι εποχές αναστοχασμού, και μιας γενικευμένης αμηχανίας, όπου στην επιφάνεια εμφανίζονται τα αδιέξοδα αλλά κάτω από αυτήν κινούνται αργά σεισμογενείς δυνάμεις ικανές να ταράξουν τον κόσμο.
Δεν ειπώθηκε τυχαία ότι ζούμε στην «εποχή των τεράτων».
Ούτως ή άλλως τα συμβάντα που την ορίζουν είναι πρωτοφανή.
Ένας μικροσκοπικός ιός βγήκε από την αδράνεια της ζούγκλας και έγινε πανδημική απειλή για την ανθρωπότητα, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση και μια νέα, βαθύτερη, οικονομική. Η Κλιματική Αλλαγή, είναι ένας κίνδυνος που γίνεται όλο και πιο άμεσος και εφιαλτικός, αλλά για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μετατρέπεται σε ευκαιρία βίαιης κοινωνικής αποδιάρθρωσης.
Τα μεγέθη των ανισοτήτων είναι δυσθεώρητα, τεράστια συσσώρευση πλούτου σε λίγους, και εκατομμύρια φτωχοί που πολλαπλασιάζονται.
Σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα της ανθρώπινης συν-εργασίας όπως είναι τα εμβόλια και τα φάρμακα νέας γενιάς, αντί να είναι παγκόσμια κοινωνικά αγαθά, περιφράσσονται με τα συρματοπλέγματα της ιδιοκτησίας και συνεπώς μπαίνουν στην τρελή κούρσα της κερδοφορίας και των διακρατικών ανταγωνισμών, οδηγώντας στο χάος, με πρωταθλήτρια την ΕΕ, κατά τη διανομή και εντέλει επιτρέποντας τη διάδοση της νέας εκδοχής του ιού, από χώρες που έμειναν έξω από το σχέδιο εμβολιασμού. Οι χώρες που βγαίνουν έξω από το όριο του δυτικού «πολιτισμού» μας δεν είναι τόσο μακρινές όσο θέλουν να μας δείχνουν.
Η νέα τεχνολογία που δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες για την απελευθέρωση του χρόνου και των δημιουργικών ικανοτήτων του ανθρώπου γίνεται ένας ασφυκτικός βραχνάς, μετατρέπεται σε πραγματικότητα ανεργίας και δυστυχίας, σε σωματική, πνευματική και ψυχική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας. Η κατοχή και χρήση της από τους κολοσσούς της πληροφορικής επιτρέπουν όχι μόνο την κατασκόπευση της ανθρωπότητας αλλά και την επέμβαση στη συμπεριφορά και τη συνείδηση.
Ο γενναίος νέος κόσμος είναι εδώ, απειλητικός!
Είναι ανάγκη να αποτύχει!
Χρειάζεται να αντιδράσουμε!
Αυτή μπορεί να γίνει μια δική μας εποχή.
Ενώ η πανδημία ανέδειξε την αδήριτη ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία, η «παγκοσμιοποίηση» αποκάλυψε την ουσία της, την κυριαρχία των «μεγάλων» χωρών και των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων πάνω σε κράτη και λαούς και τη χρηματιστικοποίηση των πάντων.
Ο πλανήτης γίνεται ένα πεδίο εμπορικών, κρατικών και γεωπολιτικών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που επαναφέρουν τον πόλεμο μέχρι και την πυρηνική απειλή.
*****
Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπου μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερης τραμπικής έμπνευσης έχει πάρει την πρωτοβουλία από τις φιλελεύθερες τάσεις, αξιοποιεί κυνικά την πανδημία προκειμένου να εκμηδενίσει το ζωτικό πυρήνα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης. Από το 1990 και επί 20 χρόνια η άρχουσα τάξη, με τους πολιτικούς της εκπροσώπους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ροκάνιζαν αυτόν τον πυρήνα συστηματικά και με τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφεραν ένα βαθύ πλήγμα. Τώρα, δίνουν τις χαριστικές βολές: στο 8ωρο, στη διαδήλωση, στην απεργία, στο δημόσιο πανεπιστήμιο και σχολείο, στην πρώτη κατοικία, στο προοδευτικό Οικογενειακό Δίκαιο, στο ασφαλιστικό. Ψήφισαν νέο μεσοπρόθεσμο μνημόνιο με μέτρα για εξοικονόμηση 16δισ. ευρώ, προκειμένου να επιστρέψουμε στα πλεονάσματα, ενώ η νέα κρίση είναι εδώ.
Ιδρύουν το «αυτόνομο» ιδιωτικό σχολείο που θα αξιολογείται από την αγορά. Δημιούργησαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» προσφύγων και μεταναστών. Το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά, η καλλιτεχνική ζωή και δημιουργία πυροβολούνται κατά ριπάς. Δεν μπαζώνουν μόνο την Ακρόπολη, μπαζώνουν ζωές.
Η έξαρση του σεξισμού και της καταδίωξης του διαφορετικού παίρνουν διαστάσεις σε μια κοινωνία που δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της. Που δεν βλέπει μπροστά της κάτι να προσδοκά και να περιμένει.
Η δημόσια υγεία είναι το επόμενο θήραμα. Η κυβέρνηση χειροκρότησε από τα μπαλκόνια τους υγειονομικούς, είπε μερικές μισές καλές κουβέντες για τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα αρνήθηκε πεισματικά μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μετέτρεψε τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε χώρους κόλασης για το προσωπικό και ταυτόχρονα σε χώρους φτηνής επιδιόρθωσης από την ασθένεια του κορονοϊού, για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι υγείας. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, ταξικό και ανεπανόρθωτο.
Με όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν γλιτώνει την οικονομία από την κρίση, την ανεργία και τα λουκέτα μικρομεσαίων. Το σημερινό «βιώσιμο» χρέος είναι διπλάσιο από αυτό του 2010. Και οι πακτωλοί «σωτηρίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύονται δανεικά με την επιβολή των γνωστών «μεταρρυθμίσεων», πάνω από όλα με τα αιματοβαμμένα «πρωτογενή πλεονάσματα» προς όφελος του γαλλογερμανικού «Βορρά». Ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» του ελληνικού καπιταλισμού, μετατράπηκε σε φτερό στον άνεμο.
*****
Μπροστά σε αυτό το ζοφερό παρόν, τα ερωτηματικά των εργαζόμενων, των γυναικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, της νεολαίας, του εργαζόμενου λαού και μαζί του, τα ερωτηματικά όλων των αριστερών, μετατρέπονται σε δικαιολογημένη αγωνία. Τι χρειάζεται να κάνουμε; Η αγωνία είναι μεγαλύτερη λόγω και της εμπειρίας του πρόσφατου παρελθόντος, την τραγική κατάληξη της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξαέρωσε την ελπίδα στις Βρυξέλες. Η αντιπολίτευση που ασκεί σήμερα, δείχνει ότι έχει προσχωρήσει αμετάκλητα στον κύκλο του συστήματος εξουσίας. Από την άλλη πλευρά ο στενός κομματισμός ή οι χαρισματικοί ηγέτες δεν μπορεί να δώσουν απαντήσεις στα ασφυκτικά ερωτήματα.
Αλλά και η «δική μας» Αριστερά δεν στάθηκε αντάξια της προσδοκίας και των περιστάσεων. Οι ανεπάρκειες έγιναν πιο εμφανείς και έσπειραν ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση. Αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής για νέες προγραμματικές επεξεργασίες, ικανές να προκαλέσουν ρήγματα στην καταιγιστική αστική επίθεση, να θέσουν στόχους αντεπίθεσης, να ενώσουν δυνάμεις πάνω σε αυτούς. Κυριάρχησε και κυριαρχεί ο κατακερματισμός και η υπεραριστερή ρητορική.
Οι ευθύνες όλων τους και όλων μας είναι προφανείς. Καθένας με το δικό του μερίδιο και το δικό του βάρος.
Υπό αυτές τις συνθήκες αναζητείται μια καθολική αυτοκριτική και μια συνολική υπέρβαση. Γιατί η απάντηση στη θύελλα δεν είναι να θρηνούμε πάνω από τα ερείπια της ήττας αλλά να ξανασυζητήσουμε και να ξανασυγκροτήσουμε μια νικηφόρα, και χωρίς τα συμπλέγματα και τις παθογένειες του παρελθόντος, Αριστερά.
Μια επανίδρυση σε νέες βάσεις.
*****
Όμως, είναι ακόμη πιο φανερό ότι η ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης, οι άμεσες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απαιτούν να συγκεντρωθούν δυνάμεις. Σήμερα. Να ξεκινήσει ένας συντροφικός οργανωμένος διάλογος για όλα τα μεγάλα ζητήματα «που καίνε» μαζί με την, περισσότερο αναγκαία από ποτέ, κοινή δράση στους αγώνες. Εκεί πρωτίστως και όχι σε βιαστικές εκλογικές συγκολλήσεις κορυφών.
Αυτό φιλοδοξούμε να πράξουμε.
Να διερευνήσουμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να επανασυνδεθεί η Αριστερά με το «σώμα της», την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εκεί όπου βασιλεύει η σύγχρονη εκμετάλλευση, ειδικά της νέας γενιάς, ο εργασιακός κατακερματισμός, το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα. Εκεί που γεννιέται και αναγεννιέται ο εργοδοτικός, γραφειοκρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ο οποίος κυριαρχεί στη ΓΣΕΕ.
Για να ξαναγεννηθεί ο αγωνιστικός, ανεξάρτητος και ταξικός συνδικαλισμός, η μήτρα της μαχόμενης Αριστεράς, σε δημιουργική και όχι υποτακτική σχέση με τα κόμματα της.
Να συζητήσουμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να συνδεθεί ο αναγκαίος αγώνας αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα με τον αγώνα για εργασιακές, κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, με ένα πολιτικό πρόγραμμα άλλης κοινωνικής προοπτικής υπέρ των εργαζομένων και του λαού. Με πρώτο και βασικό ζήτημα τη ριζική μείωση του εργάσιμου χρόνου, με τις αναγκαίες αυξήσεις μισθών και την εξασφάλιση του κοινωνικού εισοδήματος.
Να διερευνήσουμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να βρούμε τους νέους δρόμους, και με τη συνεργασία των λαών, μαζικής απειθαρχίας, ρήξης και εξόδου από το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπέρογκο δημόσιο χρέος, των δεσμεύσεων που φτάνουν στα 100 χρόνια, επιδρώντας θετικά και σε ρεύματα που δεν έχουν ακόμη πειστεί για την ασυμβατότητα αυτών των μηχανισμών με τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Για την επανάκτηση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Για την αναζωογόνηση του αντιπολεμικού κινήματος, για την ειρήνη και τη φιλία με τους λαούς της Τουρκίας και των Βαλκανίων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον αντιδραστικό άξονα με το Ισραήλ, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, συζητώντας το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων υπό το πρίσμα των λαϊκών συμφερόντων, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του διεθνισμού.
Για τα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της παιδείας και του πολιτισμού, της ισότητας των γυναικών και της άρσης της σεξιστικής διάκρισης και καταπίεσης, του μεταναστευτικού και προσφυγικού, σε σύνδεση με τον αγώνα για ταξική χειραφέτηση.
Να ανοίξουμε ξανά το διάλογο για τα καθοριστικά στρατηγικά ζητήματα, το χαρακτήρα της οικονομικής ανάπτυξης, τον καπιταλισμό της εποχής μας και τη θέση της Ελλάδας, για το «τι πήγε στραβά» στις επαναστάσεις του 20ου αιώνα, για τη σοσιαλιστική προοπτική του 21ου αιώνα και για το «φάντασμα του κομμουνισμού» που ο ίδιος ο αντίπαλος φέρνει ξανά στην επιφάνεια. Ώστε να αναγεννηθεί ο αντικαπιταλιστικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα οράματα αλλά με επίγνωση πως δεν αναζητείται στρατηγική συμφωνία, τουλάχιστον άμεσα.
Να αναζητήσουμε τους δρόμους και τους τρόπους ώστε να συνδεθούν οι αναγκαίοι στόχοι αποτίναξης της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας με τα καθημερινά αιτήματα πάλης, τις λαϊκές ανάγκες και επίπεδα συνείδησης για να μην καταντούν απλά συνθήματα μιας περιθωριοποιημένης, αυτοαναφορικής, και άρα ακίνδυνης, Αριστεράς.
*****
Για όλους αυτούς τους λόγους και με αυτούς του σκοπούς, καλούμε σε συζήτηση για τη δημιουργία μιας ανοιχτής Αριστερής Πρωτοβουλίας διαλόγου και κοινής δράσης, με την ισότιμη συμμετοχή ανένταχτων αγωνιστών, αγωνιστριών και οργανωμένων δυνάμεων της ασυμβίβαστης, ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους εργαζόμενους, στις γυναίκες και τη μαχόμενη διανόηση. Πάνω από όλα, στη νέα γενιά.
Δεν επιδιώκουμε μια συμφωνία σε όλα, αλλά μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης ορίζοντας μερικά βασικά προαπαιτούμενα που χρησιμεύουν ως οδηγός και πιστοποίηση της πρόθεσης και της πορείας μας και με προοπτική τη συγκρότηση, εν τέλει, ενός αριστερού ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου.
Όσο σκυθρωπή και εάν φαίνεται η εποχή μας, η ταξική πάλη στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο ανοίγει καινούρια «φωτεινά μονοπάτια» για την Αριστερά: Οι πρόσφατοι αγώνες και στην Ελλάδα και στον κόσμο, πείθουν πως τα ανυπότακτα τμήματα της κοινωνίας δεν σιωπούν. Κινητοποιούνται και απαιτούν, όχι μόνο διεκδικώντας κατακτήσεις, αλλά και μια δική τους πολιτική έκφραση. Μια νέα αριστερά, των αγώνων, του διαλόγου και ενός σύγχρονου σχεδίου ανατροπής.
Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος και με εμπόδια. Αυτή είναι η πρόσκληση από εμάς. Αυτή είναι η πρόκληση για όλους.
Υπογράφοντες
Υπογράφοντες
1. Αδάμος Αντώνης, πρ. Περ/κός Σύμβουλος, Ελασσόνα
2. Αλεξίου Θεόδωρος, εκπαιδευτικός
3. Αλεξίου Σπύρος, εκπαιδευτικός
4. Αμμανατίδου Λίτσα, πρ. βουλευτής
5. Αμπελογιάννη Βάσω, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Άρτα
6. Ανδρίτσος Θάνος, αρχιτέκτονας- πολεοδόμος
7. Αραμπατζή Βασιλική, κίνηση ασκούμενων και νέων δικηγόρων ΘΣΝ
8. Αρέστης Γιώργος, εργαζόμενος
9. Ασαλουμίδης Κώστας, αντιπρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων στην ενέργεια, Πτολεμαΐδα
10. Ασπρογέρακας Κώστας, δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
11. Βαϊνάς Παντελής, εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω
12. Βαϊνάς Στέλιος, ΔΣ φοιτητικού συλλόγου Παιδαγωγικού Αθήνας
13. Βαλσαμής Σταύρος, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού
14. Βαρουξάκης Μανόλης, αγρότης-συνδικαλιστής, Χανιά
15. Βασιλειάδης Τάσος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
16. Βασιλείου Δημήτρης, μέλος της Επιτροπής εργαζομένων εστίασης Αργολίδας
17. Βασσάλος Γιώργος, πολιτικός επιστήμονας, Βρυξέλλες
18. Βατικιώτη Αγγελική, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ
19. Βατικιώτης Λεωνίδας, οικονομολόγος
20. Βήχας Γιώργος, καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ
21. Βούλγαρης Αντώνης, Περ/κος Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
22. Βρεττάκος Ηλίας, πρ γενικός γραμματέας ΑΔΕΔΥ
23. Γαϊτάνη Ιωάννα, ιδιωτική υπάλληλος, πρ. βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης
24. Γαλάνη Πένυ, υπ. διδάκτωρ Ιατρικής
25. Γαλιατσάτου Βασιλική, επι πτυχίω φοιτήτρια ΑΣΟΕΕ
26. Γαρδικλής Δημήτρης, αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Ασκληπιείο Βούλας
27. Γέρου Κάτια, Ηθοποιός
28. Γεωργακάκης Bαγγέλης, εκδότης
29. Γεωργούλας Στράτος, πανεπιστημιακός, Περ/κος Σύμβουλος Βόρειου Αιγαίου
30. Γιαννούλια Κατερίνα, Γραμματεία Ισότητας ΑΔΕΔΥ – “Συνέλευση 8η Μάρτη”
31. Γουδέβενος Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος
32. Γουρλάς Νίκος, συνδικαλιστής
33. Δαμιανάκης Νίκος, υπ. διδάκτορας κοινωνιολογίας
34. Δελημήτρος Κώστας, γραμματέας ΔΣ συλλόγου εργαζομένων Γεωπονικού Παν/μίου, πρ. βουλευτής
35. Δερμιτζάκης Κώστας, φαρμακοποιός – λογοτέχνης, πρ. βουλευτής
36. Διαμαντόπουλος Βαγγελης, Τεχνικός Τηλεπικοινωνιών, πρ. βουλευτής, Καστοριά
37. Δραγώτης Θύμιος, υπ. διδάκτορας, Πάτρα
38. Δρούγκας Δημοσθένης, οδοντίατρος, περ/κός Σύμβουλος Πελοποννήσου
39. Ζερδελής Γιάννης, γιατρός, πρ. βουλευτής, Λέσβος
40. Ζιαζιάς Δημήτρης, Πρόεδρος Ένωση Ιατρών Νόμου Αχαιας
41. Ζούτσος Νίκος, εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου,
42. Ήσυχος Κώστας, πρ. βουλευτής
43. Θανοπούλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής – συγγραφέας
44. Θεοδωρίδου Αλεξάνδρα, γενική γραμματέας ΣΥΑΕ
45. Ιωαννίδης Ηλίας, ελεύθερος επαγγελματίας, πρ. Βουλευτής, Καβάλα
46. Κακαγιάννης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Λάρισα
47. Καλαβάνος Παναγιώτης, δικηγόρος, Κίνηση για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα
48. Καλαϊτζοπούλου Ηλέκτρα, Βιολόγος, υπ. διδάκτορας Βιοχημείας
49. Καλόγηρος Νίκος, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου
50. Καλομοίρης Γρηγόρης, συντονιστής του ΜΕΤΑ, πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ
51. Καλτσώνης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
52. Καλύβης Αλέκος, πρ. αναπληρωτής πρόεδρος ΓΣΕΕ
53. Κάντας Αριστοτέλης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης
54. Καραβάκος Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Μεταμόρφωσης
55. Καραβασίλη Ιωάννα, κοινωνιολόγος
56. Καραγεώργος Λάμπρος, καρδιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο Γ.Ν. Λάρισας, μέλος του Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
57. Καραχάλιος Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος
58. Κατερίνη Τόνια, αρχιτέκτονας μηχανικός
59. Κατζουράκης Κυριάκος, ζωγράφος
60. Καψάλης Αποστόλης, μεταδιδακτορικός ερευνητής
61. Κοζαδίνος Μανώλης, Γιατρός Ψυχίατρος, συνδικαλιστής, Μασσαλία, Γαλλία
62. Κόκκαλη Άννα, εκπαιδευτικός, μεταφράστρια
63. Κοκκινίδης Θωμάς, οικονομολόγος
64. Κοκκινόπουλος Παντελής, γιατρός, αντ. Ιατρικού συλλόγου Αργολίδος
65. Κολούσιος Στέργιος, συνταξιούχος δάσκαλος, Λάρισα
66. Κονδύλης Γρηγόρης, γλωσσολόγος, μεταφραστής
67. Κοντογεώργος Μάκης, μέλος ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ
68. Κοντός Δημήτρης, φυσικός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας, Δυτικό μέτωπο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής
69. Κορτζίδης Χρήστος, πρ. Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης
70. Κοσμάς Νικηφόρος, λογιστής, δημοτικός σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων
71. Κουβαράς Γιώργος, μαθηματικός, δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας
72. Κουβελάκης Στάθης, πανεπιστημιακός
73. Κουζής Γιάννης, πανεπιστημιακός
74. Κουραντής Δημήτρης, δικηγόρος
75. Κούστας Κώστας, περιφ. Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδος, εκπαιδευτικός
76. Κουτσιανάς Πάνος, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου
77. Κόχιλας Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος Ικαρίας
78. Κριτσωτάκης Μιχάλης, περ/κος Σύμβουλος Κρήτης
79. Κυπραίος Βασίλης, μεταπτυχιακός Βιολογίας, Πάτρα
80. Κυριακάκης Γιάννης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων
81. Κωτσιόπουλος Νίκος, Μέλος Γ.Σ. Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας
82. Λαγδά Δέσποινα, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού
83. Λαζαρίδου Μαρία, υπ. διδάκτωρ χημικού ΑΠΘ
84. Λαπαβίτσας Κώστας, πανεπιστημιακός, πρ. βουλευτής
85. Λαπιέρης Σωτήρης, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
86. Λασκαρίδης Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου
87. Λάσκος Χρήστος, εκπαιδευτικός
88. Λεονταράκης Πάνος, ιχθυολόγος, Καβάλα
89. Λεουτσάκος Στάθης, πρ. βουλευτής
90. Λιάγκος Γιώργος, ηλεκτρολόγος μηχανικός
91. Μαγιάκης Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, μηχανικός
92. Μακρή Αλέκα, γιατρός
93. Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός
94. Μάνος Γιάννης, οικονομολόγος, Τρίκαλα
95. Μανουσάκης Γιώργος, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένου νοσοκομείου Άγιος Νικόλαος, Λασίθι
96. Μαντά Ασημίνα, φοιτήτρια, μέλος ΕΑΑΚ
97. Μαντέλας Νίκος, υπ. Διδάκτορας παιδαγωγικής
98. Μάρκου Κώστας, οδοντίατρος, μέλος της Πρωτοβουλίας για μία Δημόσια Υγεία-Λαϊκό Δικαίωμα-Κοινωνικό Αγαθό
99. Μαυρόπουλος Τάσος, Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα
100. Μέγγος Τάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών
101. Μερμίγκης Στέλιος, δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου
102. Μητρόπουλος Δημήτρης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά
103. Μινωτάκης Αλέξανδρος, υπ. Διδάκτορας Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
104. Μιχαηλίδου Ναταλία, μηχανικός
105. Μοσχοχωρίτου Όλγα, δικηγόρος
106. Μπαμπαλής Δημήτρης, Γιατρός, Παθολόγος-Εντατικολόγος, Δ/ντής ΤΕΠ ΓΝ Λάρισας, Μέλος ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ)
107. Μπαρμπαλιά Ελένη, κίνημα ατόμων με αναπηρία
108. Μπαρσέφσκι Μάνια, νομικός, κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα
109. Μπαστέας Πέτρος, συνδικαλιστής ΕΥΔΑΠ
110. Μπέλμπας Χρήστος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων
111. Μπεφάνης Βασίλης-Ορέστης, φοιτητής, πρόεδρος Φ.Σ. ΙΑΚΑ, Βόλος
112. Μπίσιας Χάρις, πολιτικός επιστήμονας, Χανιά
113. Μπόλαρη Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, πρ. βουλεύτρια Α’ Αθήνας
114. Μπούκη Ελένη, μηχανικός, αντιπροσωπεία ΤΕΕ
115. Μπουρδούβαλης Βασίλης, εργαζόμενος στην πληροφορική
116. Νταβανέλος Αντώνης, συνταξιούχος δημοσιογράφος
117. Οικονόμου Γιώργος, δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης
118. Ορφανίδης Τάσος, αγρότης. Καβάλα
119. Παναγιωτίδης Παναγιώτης, φοροτεχνικός, Λάρισα
120. Παναγιωτόπουλος Χρήστος, πρώην πρόεδρος εργαζομένων δήμου Βύρωνα
121. Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός – σκηνοθέτης
122. Παπαδόπουλος Δημήτρης, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λάρισας
123. Παπαδόπουλος Κώστας, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
124. Παπαδοπούλου Μαρίνα, ψυχολόγος, Δράμα
125. Παπαποστόλου Νατάσα, εκπαιδευτικός
126. Πασχάλη Βιβή, υγειονομικός, μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζ. Ευαγγελισμού
127. Παυλόπουλος Γιώργος, συνδικαλιστής στις τράπεζες
128. Πεπονή Καλλιρόη, ιδιωτική υπάλληλος
129. Πετρόπουλος Δημήτρης, μηχανικός δημοσίου, αντιπροσωπεία ΤΕΕ
130. Πλιακογιάννης Δημήτρης, Δίκτυο υπεράσπισης δημοκρατικών ελευθεριών ΘΣΝ
131. Ποταμίτης Νίκος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου
132. Πράσσος Στέφανος, περ/κος σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας
133. Ρεμπάπης Παναγιώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λάρισας
134. Ρωμανός Αγγελής, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
135. Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Πανεπιστημιακός
136. Σακούτης Νίκος, εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης
137. Σαμοΐλης Στέφανος, μηχανικός, Περ/κος Σύμβουλος Ιονίων Νήσων
138. Σαπουνάς Γιώργος,μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΕ Αμαρουσίου
139. Σαράντος Αλεξανδρής, πρ. μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Μεγαλόπολη
140. Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος, κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα
141. Σιγάλας Αντώνης, ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ
142. Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος
143. Σκλαβάκη Φρόσω, μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων ΔΟΥ ν. Αττικής & Κυκλάδων
144. Σκόνδρας Άγγελος, γεωπόνος, Πάτρα
145. Σκούμας Θανάσης, δικηγόρος, Θήβα
146. Σουλτανίδου Χριστίνα, κίνημα κατά των πλειστηριασμών, Θεσσαλονίκη
147. Σπανού Δέσποινα, νομικός, πρ. αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
148. Σταθά Γιώτα, Μέλος ΔΣ Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ
149. Σταματονικολός Γιώργος, εργαζόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό
150. Σταυροπούλου Αναστασία, δικηγόρος, κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα
151. Στρατούλης Δημήτρης, πρ. βουλευτής
152. Σωτηριάδη Ντίνα, κτηνίατρος
153. Τζάρας Νίκος, δικηγόρος, Χανιά
154. Τζήμας Νίκος, φοιτητής, μέλος ΕΑΑΚ
155. Τόλης Χρήστος, μηχανικός
156. Τολίκα Κατερίνα, εκπαιδευτικός
157. Τόλιος Άρης, ασφαλιστικός σύμβουλος
158. Τουλιάτος Χρίστος, βιβλιοϋπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου
159. Τράντος Γιάννης-Άγγελος, ιατρός, μέλος Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή και της Πρωτοβουλίας για μία Δημόσια Υγεία-Λαϊκό Δικαίωμα-Κοινωνικό Αγαθό
160. Τριανταφυλλίδης Στέφανος, εργαζόμενος στον επισιτισμό
161. Τσάλα Συλβί, άνεργη, Τρίκαλα
162. Τσαπέπα Λία, μαθηματικός
163. Τσιρώνης Μίλτος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας
164. Τσίτκανος Μήτσος, εργαζόμενος στο μέταλλο
165. Τσιφής Κώστας, γεωπόνος, Λάρισα
166. Τσίχλη Μαριάννα, δικηγόρος, Περ/κός Σύμβουλος Αττικής
167. Φάρας Αντώνης, τεχνολόγος- οικονομολόγος
168. Χαλβατζής Αλέκος, μισθωτός εργαζόμενος σε τεχνική εταιρεία
169. Χαραλαμπίδης Κώστας, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών
170. Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Περ/κος. Σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας
171. Χαρίσης Γιώργος, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
172. Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος
173. Χατζόπουλος Στάθης, δικηγόρος
174. Χουδαλάκη Κατερίνα, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος ΔΣ ΣΜΤ
175. Χουντής Νίκος, πρ. ευρωβουλευτής
176. Χρυσαδάκος Σταύρος, γεωπόνος, πρ. Περ/κος Σύμβουλος Πελοποννήσου
89 replies
 1. emswagabprec1982
  emswagabprec1982 says:

  Ένα αξιόπιστο καζίνο https://biamo.bet/ που πληρώνει. Άμεσες πληρωμές, πληρώστε με όποιον τρόπο θέλετε. Πολλά διαφορετικά online παιχνίδια, κουλοχέρηδες. Τεράστια επιλογή αθλητικών στοιχημάτων, online streaming, λειτουργούν παγκοσμίως. Κάντε κλικ εδώ και κερδίστε μαζί μας.

 2. http://www.biamo.bet
  http://www.biamo.bet says:

  Ένα αξιόπιστο καζίνο https://biamo.bet/ που πληρώνει. Άμεσες πληρωμές, πληρώστε με όποιον τρόπο θέλετε. Πολλά διαφορετικά online παιχνίδια, κουλοχέρηδες. Τεράστια επιλογή αθλητικών στοιχημάτων, online streaming, λειτουργούν παγκοσμίως. Κάντε κλικ εδώ και κερδίστε μαζί μας.

 3. https://bet-promokod.ru
  https://bet-promokod.ru says:

  1xBet является одной из самых популярных на рынке. https://bet-promokod.ru/ Большой выбор событий из мира спорта и киберспорта, десятки открытых линий, высочайшие коэффициенты. Кроме того, БК имеет широкий функционал и немногие дает возможность совершать ставки по специальным промокодам. Используя промокоды, вы можете получить реальный денежный выигрыш, не внося абсолютно никаких средств. Это реально! Узнать последний промокод вы можете прямо сейчас, однако использовать его необходимо в соответствии с правилами и инструкциями, которые приведены ниже.

 4. reduslim apotheke preis
  reduslim apotheke preis says:

  Dank einer einzigartigen tool für die Gewichtsabnahme reduslim apotheke preis Sie werden in der Lage, schnell befassen sich mit dem problem des übergewichts.
  Da Reduslim Glykogen synthetisiert, das für die Übermittlung
  eines Sättigungssignals an das Gehirn verantwortlich ist,
  kommt es zu einer natürlichen Appetitminderung und
  einem Schutz vor übermäßigem Essen, so dass mit der Zeit der Bedarf an Lebensmitteln mit hohem glykämischen Index, Snacks und
  späten Mahlzeiten vollständig verschwindet, die Portionen um ein Vielfaches reduziert
  werden und die Sättigung schneller eintritt.
  Und das erstaunliche ist, dass das Fett beginnt zu aktiv brennen 12 Stunden nach der
  Einnahme der ersten Kapsel. Ich nehme sie jetzt
  seit einer Woche und der Unterschied, den ich bisher
  sehe, ist, dass ich länger satt bin, was wirklich gut ist.
  Ernsthaft, es ist unglaublich, ich sage nur WOW. An die Umstellung meiner Ernährung hatte ich mich schnell gewöhnt.
  Tabletten zum Abnehmen sollen in Verbindung mit Sport und einer gesunden Ernährung
  bei einer Diät helfen, indem sie den Stoffwechsel anregen und damit
  das Körpergewicht reduzieren. All das macht es eine perfekte alternative in dem Ziel, für die Verwirklichung
  einer gesunden Form für jedermann, unabhängig von Alter oder lebensstil.

  Dieses Mittel hat überzeugt, da man es auch über längere Zeiträume hinweg einnehmen kann und
  es regelmäßig dabei hilft, wieder in Form zu kommen. Die Keto-Diät ist
  eine besondere Form der Gewichtsreduzierung und kann zu schnellen und guten Abnehmerfolgen führen. Wenn Sie jedoch eine
  Unverträglichkeit gegenüber einem der Inhaltsstoffe haben, ist die Einnahme des
  Arzneimittels strengstens untersagt. Durch die pflanzlichen Inhaltsstoffe des Präparates ist Reduslim
  so beliebt. Der Hauptgrund, warum das Medikament nicht in Apotheken verkauft wird, ist der Wunsch des Herstellers,
  die Preise zu kontrollieren. Die Teilnehmer nahmen das Medikament für 30 Tage.
  Jeder der Teilnehmer war gekennzeichnet durch beschleunigte
  Fettverbrennung, unabhängig von den biologischen Rhythmen und Routinen. Er
  gibt an, eine gute und effektive Formel gefunden zu haben,
  mit welchen er die Anwender dabei unterstützen kann, erfolgreich, effektiv und schnell an Gewicht zu verlieren. Nichts bestimmtes ich getan haben, um zu versuchen, Gewicht zu verlieren, bis 40 Jahre waren nicht enthalten in der Kardiologie.
  Ich war immer geneigt auf Vollständigkeit.
  Sehr bald werde ich mit meinem Sohn das tragen der gleichen Kleidung.

  Wie entferne ich Unkraut aus Fugen? Grüner Tee und eine Kombination aus verschiedenen Wirkstoffen sorgen hier bei einer regelmäßigen Anwendung dafür, dass man im Laufe einiger Wochen fitter
  wird. Auch bei diesem Mittel haben sich die Anwender im
  Laufe der Zeit sehr zufrieden gezeigt und haben berichtet, dass sie das Mittel gut vertragen haben. Reduslim ist
  eines von vielen Präparaten, das verspricht, dass der Anwender problemlos Gewicht verlieren kann.

  In meinen 38 Jahren nicht denken, dass Sie immer noch
  Gewicht zu verlieren, so leicht und schnell. In den letzten Jahren haben sich Nahrungsergänzungsmittel zu einem wahren Trend entwickelt.
  Laut Hersteller haben europaweit schon Millionen Nutzer/innen dieses Präparat mit großem Erfolg eingenommen. Kapseln und
  Tabletten dieser Art sollen laut Hersteller zusammen mit
  einer gesunden Ernährung effizient dabei helfen, Gewicht zu
  verlieren. Ich nehme die Kapseln seit zwei Wochen und fühle mich super!
  Und ich habe mich entschieden, mein Gewicht, weil ich wirklich wollte,
  um zu sehen, wie die Kinder wachsen. Und wenn Sie nicht kämpfen mit Ihrem Gewicht, können die Folgen sehr
  traurig sein, sogar zum Tod. Gewicht, aber führt eine sitzende Lebensweise und liebt süßes und junk-food.
  Dieses Mittel ist zwar auf dem letzten Platz,
  bietet aber ebenfalls Hilfe auf natürliche Weise.

  Auch diese Abnehmtabletten können auf natürliche Weise helfen. Mit diesen Abnehmtabletten soll man fitter werden und in wenigen Wochen eine bessere Figur bekommen.Auch dieses Mittel hat sich bei den Kunden durch
  eine einfache Anwendung bewährt. Hier haben viele Kunden angegeben, dass sie das Mittel empfehlen können, weil man es
  einfach in den Alltag einbauen kann und es recht preiswert ist.
  Abnehmtabletten, die wirklich helfen, schneller Gewicht verlieren können, sollen vor allem Menschen helfen, die schon seit langem unter Übergewicht leiden und
  denen die Gewichtsabnahme besonders schwer fällt. Einerseits erhofft man sich das neue Wunderpräparat,
  um Gewicht verlieren zu können, andererseits weiß man aber auch, dass
  es unzählige Schlankheitsmacher gibt, die nur eine Sache schlanker werden lassen – den Geldbeutel
  des Anwenders. Daher ist es wichtig, vor der Einnahme des
  Nahrungsergänzungsmittels mit Ihrem Arzt zu sprechen, wenn Sie sich Sorgen über mögliche Nebenwirkungen machen. Auch
  nach der Einnahme der Kapseln, das Gewicht wird weiter sinken. Das Tool
  hat eine völlig natürliche Zusammensetzung und hilft, schnell Gewicht zu verlieren,
  ohne die Gesundheit zu beeinträchtigen. Verlierst du Gewicht und
  dann kommt das Gewicht wieder zurück? Bei diesem Mittel haben sich viele
  Nutzer positiv geäußert und gaben an, dass durch die regelmäßige Einnahme sich ihr Wohlbefinden verbessert habe.

 5. Richardkat
  Richardkat says:

  Virtual Stripper is a comely relaxation app for your desktop and mobile phone and a community website that features a large troop of radiant, high excellence HD and VR correct quality accepted strippers who animate in the porn earnestness and get nude on your computer desktop, and so permissible unstationary app. virtual strippers
  Beget your own do a striptease baton from the comfort of your home, all you constraint to rota and enjoy. The community of practical strippers can occasion your day first-rate and enjoyable

 6. StevenMax
  StevenMax says:

  Practical Girls – Dainty stripper Skirt , lone bird, HD Sexy Mademoiselle Wallpaper in search Phone, android, pc. Looking championing rejuvenated wallpaper with piercing devotedness of good-looking sheer girls? Here are the best set free HD wallpaper sites due to the fact that determination a blooming desktop background. Practical stripper in high property and in 4K
  https://girlwallpaper.pro/sexywallpaper/

 7. "https://bbarlock.com/index.php/User:BrittnyDowning7
  "https://bbarlock.com/index.php/User:BrittnyDowning7 says:

  Lo que come, el tamańo de las porciones y otros hábitos alimenticios, como cuándo y con qué frecuencia come, afectan el tamańo de su ingesta de energía.
  Con el tiempo, la necesidad de alimentarse con un alto índice glucémico, bocadillos y comidas tarde
  en la noche desaparece por completo, las porciones se reducen mucho, y la persona se
  llena es más rápido. Sin embargo, acelera el proceso metabólico moviendo los ácidos grasos a
  las membranas celulares donde pueden ser utilizados como
  combustible. ReduSlim es un producto de pérdida de peso especialmente formulado que funciona de varias maneras para ayudar en el proceso de pérdida de
  peso.. Pero reducir la cantidad consumida de dulce, grasa, harina acelerará el proceso de pérdida de peso.
  La ausencia de productos químicos, conservantes, OMG en las cápsulas garantiza una pérdida de peso segura, sin consecuencias desagradables para la salud.
  Las cápsulas orgánicas tienen muchos beneficios y ventajas para el organismo cuando se toman siguiendo instrucciones..
  Están contentos con los resultados y animan a
  otros a usarlos para que también puedan experimentar los mismos
  beneficios sin efectos secundarios..

  Si tienes problemas cardíacos, se recomienda que
  mantenerse alejado de los quemagrasas y los suplementos con cafeína.

  Se consideran un excelente sustituto del cacao, pero a
  diferencia de éste no contienen sustancias excitantes como la cafeína.
  Según la OCU, la cafeína ayuda a eliminar más líquidos por la orina, no necesariamente a eliminar grasa y
  recuerda que su consumo reiterado o abuso puede causar ansiedad,
  insomnio, trastornos gastrointestinales, temblores y taquicardia.

  El sobrepeso y la obesidad pueden provocar problemas en los huesos, las articulaciones y los pies, trastornos metabólicos y riesgo
  de futuras enfermedades cardiovasculares. La característica principal de las
  cápsulas es la composición única, además de influir en el problema en diferentes direcciones a la vez.
  El resultado fue una formulación en cápsula sinérgica que podría
  tener un efecto poderoso sobre el problema. Yo estoy feliz,
  lo único que espero es que no tenga efecto rebote, pero el fabricante dice que no.

  He visto en muchas páginas que se toman 2 pastillas 3 veces al día, y si la Caja
  trae 10, solo duraría 3 días. Caminar tres veces a la semana es
  una excelente manera de moverse si has estado sentado todo el día.
  Equipado con una gama de ingredientes naturales y activos, que puede ayudar a lograr la pérdida de
  peso de manera segura. La fórmula incluye solo ingredientes naturales y el producto tiene un Certificado de Calidad..
  Esto se debe a los ingredientes completamente naturales utilizados en la fórmula.
  Ingredientes y componentes. żQué contiene?
  żQué es ReduSlim? & żPara qué sirve? Dónde comprar ReduSlim al mejor precio online en 2022?
  El fabricante distribuye el producto a un precio equivalente en todos los países del mundo en 2022.
  Puede comprarlo fácilmente con un buen descuento a través del sitio web oficial.
  Los comentarios y opiniones de los clientes en foros en línea elogian el excelente precio y la composición orgánica.

  Según opiniones de expertos en nutrición, ReduSlim acelera el
  metabolismo 24/7. Todo lo que necesita hacer es dedicar su tiempo y energía hacia su objetivo.
  Miles de clientes dejaron en claro en los comentarios y opiniones de ReduSlim en foros que es la solución definitiva para perder peso..

  En primer lugar, la principal es el método de compra:
  el Reduslim original, repetimos, se encuentra sólo en el sitio web oficial, o en sitios o portales que le remiten directamente al mismo sitio.

  Para conseguir los resultados declarados por el fabricante, es necesario adquirir
  las cápsulas Reduslim solo en Espańa, en la web
  oficial. El suplemento alimenticio está disponible exclusivamente para su compra en el sitio web oficial de Reduslim.
  ReduSlim sirve para la mejora activa de metabolismo y elimina fácilmente
  el exceso de tejido graso. ReduSlim son pastillas totalmente naturales para estimular el metabolismo
  y eliminar la grasa corporal.. Han utilizado
  ingredientes especiales para elaborar las píldoras adelgazantes para que pueda tener un metabolismo
  mejorado permanentemente..

  Here is my page :: “https://traveller.feuervogel.me/wiki/index.php?title=User:CollinWyg126692

 8. "https://ukrainianhistorywiki.org/mw21/index.php/Come_Perdere_Peso_In_Un_Uomo_Con_La_Pancia_Grossa
  "https://ukrainianhistorywiki.org/mw21/index.php/Come_Perdere_Peso_In_Un_Uomo_Con_La_Pancia_Grossa says:

  Tuttavia, il Reduslim originale è venduto solo attraverso il produttore; altri punti vendita non sono disponibili.
  Tuttavia, questo non è sicuro. Reduslim aiuta a ridurre il gonfiore addominale e la sensazione di pesantezza,
  due disturbi che colpiscono in maniera negativa il benessere del nostro organismo.
  È in grado di diminuire l’appetito e il desiderio di cibi dolci, regola i livelli di insulina e colesterolo nel sangue, utile anche contro costipazione e
  stipsi, la Radice di Yacòn aiuta a ridurre il gonfiore e
  previene l’accumulo di grasso nel fegato. L’estratto di radice di yacòn contiene fructooligosaccaridi (FOS), un tipo
  di fibra che aumenta la sensazione di sazietà e riduce l’appetito,
  favorendo la perdita di peso. Grazie ai suoi ingredienti ad alto potere bruciagrassi, Reduslim favorisce
  la perdita di peso e attacca i depositi di grasso, soprattutto quelli localizzati su pancia,
  fianchi, gambe, braccia e glutei. Il Té verde stimola la termogenesi grazie alla sua capacità
  di accelerare il metabolismo basale, questo processo riduce l’assorbimento dei grassi, contrastando
  i depositi sulle zone più sensibili come pancia, glutei e gambe.

  Questo integratore per dimagrire non si trova in farmacia,
  in erboristeria, su Amazon o Ebay, l’originale potete trovarlo soltanto sul sito ufficiale, ad un prezzo di
  78€ soli 39€ (miglior prezzo), grazie alle offerte
  in corso che prevedono l’acquisto al 50% di sconto.

  Ma grazie a promozioni regolari, un pacchetto può essere acquistato per
  39 euro. Il pepe nero è noto per essere una buona fonte di antiossidanti, che aiutano
  a eliminare i grassi. Estratto di Pepe Nero: contiene capsaicina che può aiutare a bruciare i grassi e aumentare il metabolismo.
  Il pepe della cayenna contiene la capsaicina, un composto che
  aumenta la termogenesi e la sensazione di sazietà, favorendo la perdita di peso.

  Esercizi speciali aiutare a stringere la pelle dopo la perdita di peso.
  Inoltre, beneficia gli ormoni e la salute della pelle.
  Cromo: molto efficace nel migliorare la salute della pelle e la funzionalità
  dell’apparato digerente, agevola un sostanziale flusso di energia.
  Ora è madre di due figlie che stanno sviluppando un apprezzamento per
  l’amore e l’apprezzamento per se stesse, pillole cosa che
  è mancata alla madre nel corso della sua vita.

  Ho perso 10 kg in due mesi. Si consiglia di acquistare due confezioni, per ottenere un ciclo completo più
  lungo.

  Ogni confezione contiene 10 capsule, sufficienti per effettuare un ciclo completo e per notare gli effetti desiderati dal trattamento.
  Sebbene Reduslim sia un integratore naturale, non è detto che non vi siano controindicazioni o effetti
  collaterali, soprattutto ma non in maniera limitata nelle
  persone che soffrono di tiroide (ipertiroidismo) o diabete.
  Si trova Reduslim in farmacia o erboristeria? A differenza dei prodotti similari, dalla composizione chimica, venduti anche ad un prezzo più elevato
  su siti come Amazon o similari, Reduslim non ha controindicazioni ed effetti collaterali, in quanto ha una composizione di origine vegetale la cui assunzione
  non prevede opinioni mediche (ecco perché non si
  trova in farmacia). Si potrebbe pensare per abitudine che il posto
  migliore per acquistare Reduslim – farmacia o un’erboristeria.
  Reduslim inoltre non andrebbe assunto in gravidanza o allattamento,
  su minori e in presenza di allergie ad almeno uno degli ingredienti riportati
  sulla confezione. La naturale compatibilità degli ingredienti
  include la massima dissoluzione della massa grassa, la velocità dei processi metabolici, la diminuzione
  dell’appetito e l’assenza di tossine e prodotti di scarto
  presenti nel corpo. Prima di assumere qualsiasi integratore infatti, è opportuno informarsi circa le possibili reazioni che potrebbero dare gli ingredienti presenti al suo interno,
  soprattutto se si è affetti da patologie, per comprenderne i rischi.

  Reduslim è un integratore naturale per donna e uomo a base di
  composti vegetali sotto forma di pillole contenenti ingredienti (di
  cui parleremo nel prossimo paragrafo) dalle proprietà dimagranti.
  1. Va bene per uomo e per donna? È bene che queste pillole sono state consigliate.
  Sono stato piacevolmente sorpreso dal fatto che le pillole mi hanno aiutato a
  perdere peso senza guadagnare di più dopo aver smesso di prenderle.

  Le pillole sono davvero buone e la parte migliore è che
  non costano molto. In giro per il web sono molte le recensioni positive, a dimostrazione della sua efficacia, ma anche negative (una piccola parte della clientela sostiene che non funziona), perché
  ovviamente quando si parla di rimedi naturali le opinioni possono essere contrastanti, anche perché i risultati possono cambiare da persona a persona.
  Ho provato molti prodotti, ma la maggior parte ha avuto solo un effetto temporaneo di perdita di
  peso. Di conseguenza, non sono noti effetti collaterali Reduslim associati all’uso di capsule per la perdita di peso.
  Il prezzo delle compresse Reduslim è di 78 euro.

  Feel free to surf to my web-site … “https://www.sherpapedia.org/index.php?title=Come_Perdere_Peso_Velocemente_E_Danneggiare_La_Salute

 9. Joshuabaf
  Joshuabaf says:

  In other categories, people repaircanada.net will not be able to leave their feedback when it comes to a professional seller. It is important to remember these moments so as not to encounter difficulties in the future.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *