,

Όχι  στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Όχι  στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ  ΝΑΤΟ  : ΧΟΥΝΤΕΣ , ΠΟΛΕΜΟΙ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ !

70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας (1952)  στον επιθετικό  Ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Μια συμμαχία κατ’ όνομα αμυντική, που  από τη γέννησή της αποτελεί προκάλυψη και  υποστήριξη της Αμερικανικής επιθετικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

70 χρόνια  οι Ιμπεριαλιστές φονιάδες αιματοκύλησαν περιοχές, διαμέλισαν χώρες, γέννησαν καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, έσπειραν πόλεμο, πείνα και θάνατο σε ολόκληρο το κόσμο. Οι λαοί της Κορέας ,του Βιετνάμ της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας,… έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των Ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

70 χρόνια το ΝΑΤΟ και τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα που το συγκρότησαν έχουν αφήσει αιματοβαμμένη σφραγίδα και στην ιστορία της χώρας μας. Ο λαός μας έχει να θυμάται την Αμερικανοκίνητη Χούντα το 1967. Δεν ξεχνάμε την Κυπριακή τραγωδία και το ρόλο του ΝΑΤΟ πίσω από τους χουντικούς τυχοδιωκτισμούς το 1974.

 

Η εξαρτημένη από ΗΠΑ – ΕΕ Αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό, πιστοί στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», από την πρώτη στιγμή της ένταξης στο ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα, είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ για λογαριασμό των Ιμπεριαλιστών αφεντικών τους. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων χρόνων, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των Νατοϊκών φονιάδων. Αναβάθμισαν  τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιούργησαν  νέες  για λογαριασμό της Νατοϊκής πολεμικής μηχανής (110 Π.Μ. Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος…). Την ίδια στιγμή, ετοιμάζουν τη νεολαία «για κρέας στα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα.

Ο κίνδυνος πολέμου  στην Ευρώπη είναι κοντά  μας  .                                                           Η Ουκρανία τούτες τις ώρες είναι  «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής ,της Χώρας μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Ο Ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- Ε.Ε. και   Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα. Αν ξεσπάσει πόλεμος (από πρόθεση, λάθος, προβοκάτσια ή από εσφαλμένο υπολογισμό), έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξεφύγει από τον έλεγχο και να εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ή και την ανθρωπότητα.                                                                                                                                            Οι λαοί, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από το ενδεχόμενο μίας πολεμικής αντιπαράθεσης με οπλικά συστήματα που μπορούν να αφανίσουν ολόκληρες χώρες σε λίγα λεπτά. Η διπλωματία, η μείωση της έντασης και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην απειληθεί η παγκόσμια ειρήνη.

Η ύπαρξη των Αμερικανονατοϊκων Βάσεων  μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι προειδοποιητικές δηλώσεις  Ρώσων αξιωματούχων είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων που ελλοχεύουν. Τα δήθεν λοιπόν οφέλη  από την ύπαρξη και την επέκταση των Ευρωατλαντικών υποδομών, αποκαλύπτουν τους μεγάλους κινδύνους για τη χώρα μας.

Η Αντιπολεμική κίνηση Λάρισας καλεί  σε επαγρύπνηση τους Λαρισαίους μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις και  στηρίζει την Αντιπολεμική κινητοποίηση του Σαββάτου 19/2 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας  στις 12 το μεσημέρι. 

Υπογραμμίζουμε ότι  οι συνέπειες από ένα πόλεμο θα είναι οδυνηρές για την πατρίδα μας – και όχι μόνο – και ο Ελληνικός λαός δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος.                                                                                            Επιδιώκουμε την κοινή δράση όλων των διαφορετικών ρευμάτων του Αντιπολεμικού, Αντιιμπεριαλιστικού και Φιλειρηνικού  κινήματος .                                                       

Αυτές τις ώρες καλούμαστε να  δημιουργήσουμε  ένα μεγάλο ενωτικό Αντιπολεμικό –Φιλειρηνικό κίνημα αποτροπής του πολέμου  και να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για  αναστολή λειτουργίας των βάσεων (110 Π.Μ. Λάρισας ,Στεφανοβίκιου, Σούδας, Αλεξανδρούπολης ..) σε περίπτωση πολέμου, με στόχο την απομάκρυνσή τους από την χώρα και την έξοδο από το ΝΑΤΟ.     Να μη σταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης εκτός των συνόρων μας και να επιστρέψουν από το εξωτερικό όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Λάρισα 16/2/2022